Om Oss

Konceptet för Worldwide  Engineering SWE AB är att leverera de bästa ingenjörer runt om i världen med kunden i åtanke när det gäller mekanik, el, hydraulik och konstruktion.

Vi erbjuder en mängd olika expertis och erfarenhet mest för den marina sektorn. Vi har arbetat med olika projekt och fartyg i flera år med bra resultat.

Om ni är i behov av felsökning och underhåll ombord på fartyg på industrier eller varvsindustrin så är Worldwide engineering den perfekta leverantören för sådana tjänster.

Från vår bas i Göteborg har vi möjligheten att resa på kort varsel ombord på fartyg i alla europeiska länder, utanför Europa kan det räcka med ett par dagars varsel om landet inte kräver visum.

Nedan är en kort lista på olika projekt vi varit inblandade i de senaste åren.

  • Uppgradering av framdrivningssystemet där vi hjälpt en större motortillverkning med strömförsörjningen och kabelläggning från kontrollrum till maskin.
  • Tillverkat och installerat lanterncentral, installerat nytt skåp medan fartyget varit i normal drift. Borttagning och installation av nya kablar och nya lanternor på master
  • Projektledare för kabeldragning, ny installation av växelriktare, generatorer ect.
  • Isolationsmätning, meggning och gjort protokoll för fartyget  klassningssällskap och vettingar
  • Installation och underhåll på generatorer, pumpar, elmotorer, hydrauliska kolvar industriella maskiner såsom kranar, borrar, sågar, svetsar ect.
  • Felsökning och underhåll av motorer och generatorer
  • Installera ny PLC och programmering för luftkompressorer, flera hastighet och riktning fans
  • Förnyelse av elcentraler, installation av säkringar, effektbrytare, kablage, uttag, belysning ect

 

Vissa projekt tar några timmar, några tar ett par dagar och några tar månader, för varje kund finns det en mängd olika lösningar.

Till exempel om ert fartyg är en besättningsman kort, då kan lösningen vara att hyra en någon med de certifikat som krävs för att fartyget ska få avgå till nästa hamn eller tills en avlösare anländer

Ni kan också vara i behov av en extra ingenjör, reparatör eller mekaniker om fartyget ska docka eller ska på varv. Varvsvistelser betyder oftast mycket underhållsarbete och ökad arbetsbördan för besättningen.

Oavsett behovet kontakta oss för en offert.

Worldwide  Engineering samarbetar med två andra företag som specialiserat sig på fartygsel. För närvarande så har Worldwide Engineering  en anställd på heltid,  grundare och ägare Alexander Hall. Worldwide Engeneering hyr in ingenjörerna  på dag till dag eller från projekt till projekt basis. Alla företag och personer vi samarbetar med måste ha kunden i fokus och altid leverera bästa möjliga service till våra kunder. Alla personer vi anlitar måste ha minst 5 års erfarenhet, minst två tillförlitliga referenser och de nödvändiga certifikaten.

Om arbetsplatsen ligger i eller nära västra Sverige har vi oftast större möjlighet att erbjuda personal för länge projekt, är arbetsplatsen utanför västra Sverige så kan vi förmodligen erbjuda en ingenjör i upp till två veckor pågrund av redan bokade projekt, tveka inte att kontakta oss oavsett tidsram eller ort så kan vi diskutera en lösning.